Ørskog videregående skule

ImF vil starte folkehøgskole for 16-åringer

– Men vi er helt avhengig av lokale ildsjeler for at dette skal bli en realitet, sier Erik Furnes.

– Det finnes i dag ingen folkehøgskoler for 16-åringer. Samtidig ser vi at mange ungdommer faller ut av den videregående skolen og kunne trengt nettopp en slik skole, sier han.

Rett i hendene.
Ideen om den nye folkehøgskolen kom under skoleledermøtet i februar der etablering av nye skoler var et tema. I forlengelsen av samlingen dette ble planene luftet, blant annet med skole-rektorer og ledelsen i Norges kristelige folkehøgskolelag, og den fikk god respons. Furnes presenterte derfor saken for Forbundsstyret i april.

– De tente på ideen med det samme, forteller han.

Saken ble behandlet som en generell sak og det ble satt ned en arbeidsgruppe til å jobbe videre med planene. Omtrent samtidig fikk han et tips inn på pulten sin om Ørskog videregående skole på Sunnmøre. Den skal legges ned neste høst.
– Dette konkretiserte ideen mye raskere enn vi selv hadde tenkt. Men når slike muligheter åpner seg må vi våge å spørre om dette er Guds ledelse og den åpningen vi ser etter, sier Furnes.

Godt egnet
Han fikk etablert en kontakt med den lokale politiske ledelsen og ble møtt med stor velvilje. Så velvillig at fylkeskommunen som i dag eier bygget, har overdratt det til kommunen med den hensikt å få folkehøgskoleprosjektet realisert.

– Det er en aldrende bygningsmasse, men den er likevel veldig godt egnet til planene. Det er et stort friareal både rundt skolen og i fjellet. Det ligger sentralt, men ikke midt i byen. Ålesund er 15 minutter unna, det samme er to alpinanlegg, sier Furnes engasjert.
– Og når kommunen i tillegg åpner for muligheten til å leie, blir det enda mer aktuelt.

Bred begeistring
ImF-lederen forteller om stor begeistring og velvilje i alle sammenehenger ideen har blitt presentert. Både i egne rekker, og i det politiske miljø.
– Det er et spennende, felles skyv bak planene. Vi som misjonsorganisasjon har vårt driv, mens offentlige myndigheter har et uttalt mål om at flere unge skal fullføre videregådende opplæring. Det gir oss veldig legitimitet for planene.

Mye arbeid gjenstår før skolen kan stå klar tidligst høsten 2014. Planer skal lages og godkjennes, samarbeidspartnere skaffes og finanisering gjennom statsbudsjettet tar tid. I tillegg må ideen forankrest lokalt.
– Så nå trenger vi noen ildsjeler som vil være med å skape en ny skole som kan bety en forandring for mange 16-åringer i landet vårt, sier Furnes.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.