Avkristning

I diverse medier møter vi i dag bekymring blant kristne for den generelle avkristningen av landet vårt. Mange eksempler nevnes på forhold som er blitt mye verre de siste årene. Vi ser at på flere områder må kristne standpunkt vike plassen for de mer «nøytrale».

Men vi kristne har ingen ting å skamme oss over, vi kan med god samvittighet stå opp for bibelske synspunkter både i den offentlige debatt og i samtale med familie, naboer og kolleger – sannheten tro i kjærlighet.

Det er lov å ha flere tanker i hodet samtidig. Landet vårt er kun et kristent land i den grad vi lever ut våre kristne liv i hverdagen. Vi er på seierslaget, vi er på laget til Han som har seiret over synden, djevelen og døden, til Han som er Skaper og Herre og til Han som har all makt i himmel og på jord. Vi har ingen ting å frykte. Gud er den samme i dag som i går.

«I går» skrev Han: Så sier Herren til dere: «Vær ikke redde og mist ikke motet av denne store styrken; for dette er ikke deres kamp, men Guds.» (2. Krøn 20,15)

Skal vi innta Norge på nytt? Skal vi bygge opp levende kristne forsamlinger hvor Guds Ord lyder klart og rent? Skal vi lære barna og barnebarna våre Jesus å kjenne hjemme hos oss selv? Skal vi som bekjenner troen på Jesus, leve som kristne hver eneste ukedag, på jobb og i fritid, og ikke bare når forsamlingen møtes? Jo, så sannelig, det skal vi. Det står at vi er jordens salt, og at vi er Kristi brev som leses av alle mennesker. Tenk hvilken betydning dette vil få for vårt land. Vi er til sammen mange hundre tusen kristne. Hver generasjon må kristnes på nytt, vil du være med på dette? Herre, bruk oss der du vil og på den måten du vil.

La oss minne hverandre om tiden da Jerusalem var jevnet med jorden, bymuren lå nede, Salomos praktfulle tempel lå i grus og jødefolket var ført til Babylon i fangenskap. Etter 70 år begynte ting å skje, Daniel bad til Gud. Gud hadde en plan! Han byttet ut kongen, en som var positiv til å bygge opp igjen Jerusalem. Gud reiste opp en mann som var villig til å gjennomføre Hans plan. Gud er den samme i dag! Se hva han skriver i Jes 45,2:

«Jeg vil gå fram foran deg, og bakker vil jeg jevne. Dører av kobber vil jeg sprenge, og bommer av jern vil jeg hogge i stykker. Jeg vil gi deg rikdommer i mørket og skatter som er gjemt på mørke steder, så du kan vite at jeg er Herren, som kalte deg ved navn, Israels Gud.»

Lykke til med gjenoppbyggingen!

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.